` Den Haag zoekt kopers met lef | nieuwsdetail | Kavelgids.nl

 

Den Haag zoekt kopers met lef

| bron: Gemeente Den Haag
Den Haag zoekt kopers met lef
In maart start de gemeente Den Haag een zelfbouwprogramma. Verspreid over de stad worden kavels en klushuizen te koop aangeboden. Bewoners kunnen hun eigen woning (ver)bouwen.

‘Kleinschalig opdrachtgeverschap’ of zelf bouwen is een bouwtrend waarbij de volledige regie in handen ligt van de toekomstige huiseigenaren. Het aanbod bestaat uit 69 vrije kavels, 2 bouwvelden en 7 kluswoningen. De prijzen variëren van € 31.500 tot € 270.000.

Mijn eigen stukje Den Haag
Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting) presenteerde 9 februari het Haagse zelfbouwprogramma en gaf het startsein voor de campagne ‘Mijn eigen stukje Den Haag’. Je eigen huis bouwen vereist een bepaalde mate van lef en doorzettingsvermogen. Het biedt mensen de mogelijkheid om tegen een zeer aantrekkelijke prijs hun droomhuis te bouwen. De verkoopbrochure Mijn eigen stukje Den Haag is in de kavelwinkel verkrijgbaar.

Kavels en klushuizen
De kluswoningen staan in het Zeehelden- en het Regentessekwartier. De kavels liggen in Erasmusveld, de Gele Lis (Leidschenveen-Ypenburg), de Beetsstraat (Spoorwijk) en in Laakhaven West. Particulieren kunnen op deze locaties, al dan niet in groepsverband, zelf een woning (ver)bouwen tegen een aantrekkelijke prijs. De bouwkavels en oude panden zijn beschikbaar in verschillende grootten.

Start verkoop
De officiële verkoop van de bouwkavels en de kluswoningen start zaterdag 10 maart 2012 tijdens de Woonbeurs in het atrium van het stadhuis. Een compleet overzicht van de locaties en informatie over de verkoopprocedure is te vinden op: www.ikbouwindenhaag.nl.

Kavelwinkel
De kavelwinkel bevindt zich in het atrium van het stadhuis en is open van:
maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur
donderdag van 12.00 tot 20.00 uur
zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur

Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor alle informatie over het kopen van een kavel of een kluswoning. Ook organiseert de gemeente vanuit de kavelwinkel excursies naar de kavelgebieden en andere (zelfbouw)gebieden in Nederland, informatiebijeenkomsten en cursussen.

Disclaimer:

Kavelgids.nl velt geen oordeel over de geschiktheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand artikel en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen of onjuistheden.